Posted on 09-04-16, 02:20 pm (rev. 1 by Asprok on 09-04-16, 03:11 pm)
I Am Not Inteligent

Karma: 964
Posts: 221/380
Since: 03-04-14
So, I could get it to work, as well as  pinet, using this tutorial by  Luluca. I didn't know that the template had to be inside of the devkitARM folder, and maybe other things.

Posted on 09-04-16, 03:16 pm


Karma: 1044
Posts: 166/200
Since: 02-02-15
Thanks, but do not be modest.
The credit is yours. You indicate the tutorial of that member.

[] -P
Posted on 09-06-16, 01:22 am (rev. 1 by ImageBot on 11-21-16, 03:23 am)
Goomba


Karma: -2
Posts: 18/27
Since: 08-18-16
okay so i ran into a problem, i exported a tileset,changed the tiles, and imported it back in

when i went to change tile behaviors, i found this... does anyone know whats going on
Posted on 09-06-16, 01:51 am
(Words)

Karma: 606
Posts: 98/217
Since: 01-03-16
You gotta reset and redraw map16.
Tilesets don't magically go over other ones the magority of the time so you have to do it yourself.

Its pretty easy, so I'm not going to bother explaining it.
_________________________
"I strikingly thought you would know how but it clearly seems you have no knowledge of hacking" - MiiU 2017
Posted on 09-06-16, 05:15 am
Pokey
That MvL Hacker

Karma: 1228
Posts: 68/699
Since: 04-11-15
I am about to punch my screen. On The Actor Spawner, I followed Luluca's Guide and it works but when I try to run the rom on DeSuMe it crashes
_________________________
I'm the only person on this board that hacked MvL before it was cool.

Here's my MvL Hacking thread | Here's the MvL Community Hack!

If you hack NSMB, consider joining the Discord Server!

#HakingNoMore
Posted on 09-06-16, 07:38 am (rev. 1 by ImageBot on 11-21-16, 03:23 am)
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 82/328
Since: 08-20-16
The original jyotyu pipes are rendered on a different layer than the rest of the tilesets.
So... how do i make that work for CUSTOM pipes?
rip signature
Posted on 09-06-16, 08:13 am (rev. 1 by ImageBot on 11-21-16, 03:23 am)
Roy Koopa
The guy who does things.

Karma: 12046
Posts: 2206/2784
Since: 07-01-11
Posted by ThePartyPixel
okay so i ran into a problem, i exported a tileset,changed the tiles, and imported it back in

when i went to change tile behaviors, i found this... does anyone know whats going on


You just copy-pasted those tiles from a sprite sheet didn't you. No resizing, moving, anything.

NSMBDS tiles are 8x8, with no gaps.
New Super Mario Bros.: Clone Tag Team 1+2 / New Super Mario Advance + Take 2 / Super Mario: Endless Earth
My two greatest assets have been mental stability and being, like, really smart.
Posted on 09-06-16, 09:02 am (rev. 2 by  Hiccup on 09-06-16, 09:03 am)
Birdo


Karma: 2541
Posts: 1844/2059
Since: 06-26-11
Posted by MarioKart7z
[pipes]
So... how do i make that work for CUSTOM pipes?

Edit the NSBTX files in polygon_unit, and/or use the Signboard ASM hack and edit the relevant files for that.
_________________________
Will pay unspecified $ for NSMB beta.
Posted on 09-06-16, 10:15 am
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 83/328
Since: 08-20-16
Posted by Hiccup
Posted by MarioKart7z
[pipes]
So... how do i make that work for CUSTOM pipes?

Edit the NSBTX files in polygon_unit, and/or use the Signboard ASM hack and edit the relevant files for that.

What program do i need to edit the NSMBTX
rip signature
Posted on 09-06-16, 10:22 am
Birdo


Karma: 2541
Posts: 1845/2059
Since: 06-26-11
NSMBe works. Others possibly include Tinke, Mario Kart DS Course Modifier and Every File Explorer.
_________________________
Will pay unspecified $ for NSMB beta.
Posted on 09-06-16, 10:29 am (rev. 2 by  MarioKart7z on 09-06-16, 12:10 pm)
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 84/328
Since: 08-20-16
Posted by Hiccup
NSMBe works. Others possibly include Tinke, Mario Kart DS Course Modifier and Every File Explorer.

LOL, i didn't realize you can just open the files with NSMBe

EDIT: I found the pipes texture file, but how do i add new bitmaps and palettes to it? And then after i'm done, how do i link it to my pipe tiles?
rip signature
Posted on 09-06-16, 12:36 pm (rev. 1 by  Hiccup on 09-06-16, 12:36 pm)
Birdo


Karma: 2541
Posts: 1847/2059
Since: 06-26-11
The palletes should be right there in the NSBTX. The textures are hardcoded to certain map16 tiles in jyotyu.
_________________________
Will pay unspecified $ for NSMB beta.
Posted on 09-06-16, 12:49 pm (rev. 2 by  MarioKart7z on 09-06-16, 12:56 pm)
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 86/328
Since: 08-20-16
Posted by Hiccup
The palletes should be right there in the NSBTX. The textures are hardcoded to certain map16 tiles in jyotyu.

Then that means i can't add any NEW pipes... that's what i was trying to do...
Well unless i knew how to add new files and code ASM... but i don't

EDIT: So i could very well try editing the signboards BUT, the signboards NSMBe mod wasn't updated yet, LOL.
rip signature
Posted on 09-06-16, 02:24 pm (rev. 1 by  Hiccup on 09-06-16, 02:25 pm)
Birdo


Karma: 2541
Posts: 1848/2059
Since: 06-26-11
What is this about an update to the ASM hack? For fixing the Piranha Plant texture problem?

If you really need to, you can overwrite the pipe joints to get another pipe colour.
_________________________
Will pay unspecified $ for NSMB beta.
Posted on 09-06-16, 02:37 pm
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 87/328
Since: 08-20-16
Posted by Hiccup
What is this about an update to the ASM hack? For fixing the Piranha Plant texture problem?

If you really need to, you can overwrite the pipe joints to get another pipe colour.

TFG934JHMN9THW34IOUTGIKWENBVH845HN54IUG548H954GVB4
i dont mean an update to the ASM hack
i mean an update to the NSMBe mod
rip signature
Posted on 09-06-16, 02:43 pm
Birdo


Karma: 2541
Posts: 1849/2059
Since: 06-26-11
Why do you need it to be updated?
_________________________
Will pay unspecified $ for NSMB beta.
Posted on 09-06-16, 02:45 pm
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 88/328
Since: 08-20-16
Posted by Hiccup
Why do you need it to be updated?

So that i can actually USE the imported pipe textures without having to hope&pray with the actor data
rip signature
Posted on 09-06-16, 02:48 pm
Birdo


Karma: 2541
Posts: 1850/2059
Since: 06-26-11
I don't really understand the problem. I think you should contact MeroMero.
_________________________
Will pay unspecified $ for NSMB beta.
Posted on 09-06-16, 02:59 pm


Karma: 1
Posts: 1/1
Since: 09-06-16
how can i play new super Mario bros (hack) on dolphin emulator ?

please help me
Posted on 09-06-16, 03:00 pm
☭ coffee and cream


Karma: 9922
Posts: 2050/2655
Since: 06-26-11
you... don't? Dolphin emulates the Gamecube/Wii, not the DS.
_________________________
Kuribo64 - RH-fucking-cafe - Kafuka

zrghij