Pages: « 123456789 »
Posted on 07-17-12, 12:03 pm
Shyguy


Karma: 110
Posts: 12/90
Since: 07-10-12
Posted by NsmB_PrO
Ohh man. What program should I use then?

Just use sketch-up. Later on, the error will maybe be better fixable.
Posted on 07-17-12, 12:59 pm


Karma: 3667
Posts: 1322/2112
Since: 06-28-11
Ok:
Sketchup is the program I like the most.
Posted on 07-18-12, 04:40 am
Birdo


Karma: 3164
Posts: 286/2001
Since: 06-28-11
Great, I did the model of the track a while ago, and now that I watch ray's tutorial, I found out the course is so small, it fits on the object sized kart template
Is there a way to enlarge models in sketchup or I am screwed?
_________________________

Posted on 07-18-12, 04:53 am
Roy Koopa


Karma: 3901
Posts: 1777/2722
Since: 06-26-11
CTRL+A -> s (scale)
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 07-18-12, 05:00 am (rev. 1 by  gridatttack on 07-18-12, 08:00 am)
Birdo


Karma: 3164
Posts: 287/2001
Since: 06-28-11
Posted by ray
CTRL+A -> s (scale)


Thanks! I was worried I had to redo the track all over again. Also, I wonder, is 499 faces (according to sketchup) is good enough? Or is it too much?
_________________________

Posted on 07-18-12, 08:13 am
Roy Koopa


Karma: 3901
Posts: 1778/2722
Since: 06-26-11
Thats absoulutely ok. Max 2048 faces
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 07-18-12, 08:31 am
Shyguy


Karma: 110
Posts: 13/90
Since: 07-10-12
Posted by ray
Thats absoulutely ok. Max 2048 faces

It is only Max 2048 faces shown at the same moment. So if you have 4096 faces for example it still works. But sometimes some faces dissapear. But it is also possible it will not dissapear.
Posted on 07-18-12, 04:17 pm (rev. 1 by LeWario on 07-18-12, 04:18 pm)
Banned for being a complete idiot.

Karma: 499
Posts: 941/987
Since: 07-09-11
Posted by Gericom
It is only Max 2048 faces shown at the same moment. So if you have 4096 faces for example it still works. But sometimes some faces dissapear. But it is also possible it will not dissapear.

I think you created a contradiction on accident due to not clarifying your statement.

If the DS is only capable of rendering 2048 faces per frame, and your model or all models combined add up to 4096, then that means that 2048 faces per frame will not be rendered.

So when you say that no faces will dissapear, the only place where that would make sense is if in your view, you only see a section of all the faces. Then it is possible that "no faces dissapear."

But if you go above and beyond the 2048 faces per frame limit, then you should probably section the model off so not all faces are rendered every frame.

EDIT: I failed at quoting.
Posted on 07-18-12, 04:23 pm (rev. 1 by  Dirbaio on 07-18-12, 04:28 pm)
Super Mario
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Karma: 8928
Posts: 1971/4432
Since: 06-08-11
The DS automatically skips polygons that are entirely offscreen. This limits you to 2048 triangles onscreen.

This is why a model with more than 2048 tris works, except when there are too many onscreen.

More info at gbatek: http://nocash.emubase.de/gbatek.htm#ds3dpolygondefinitionsbyvertices
(see latest paragraph in that section)
Posted on 07-18-12, 04:26 pm
Banned for being a complete idiot.

Karma: 499
Posts: 942/987
Since: 07-09-11
What does NSMBe for Mono on Linux have to do with this...? (Your link in your post...)
Posted on 07-18-12, 04:28 pm
Super Mario
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Karma: 8928
Posts: 1972/4432
Since: 06-08-11
Oh shit wrong link. Fixed it.
Posted on 07-18-12, 06:31 pm
Birdo


Karma: 3164
Posts: 288/2001
Since: 06-28-11
Posted by ray
Thats absoulutely ok. Max 2048 faces


Oh great.
Also I wonder. Does it matter that the triangle/polygon is too big? Will it cause problems? I ask this because I have some huge triangles, in order to complete the surrounding terrain and I dont want to leave it sorta empty.
_________________________

Posted on 07-18-12, 06:32 pm
Roy Koopa


Karma: 3901
Posts: 1780/2722
Since: 06-26-11
No isnt a problem
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 07-18-12, 06:47 pm
Birdo


Karma: 3164
Posts: 289/2001
Since: 06-28-11
Posted by ray
No isnt a problem


Ok. Then Im all set! (still need to find maya 7)
That was pretty much all the things I didn't have clear.
Thanks for all the answers ^^
_________________________

Posted on 07-18-12, 06:50 pm
Roy Koopa


Karma: 3901
Posts: 1781/2722
Since: 06-26-11
Pshhhhhh
use the second link
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 07-18-12, 06:57 pm
Banned for being a complete idiot.

Karma: 499
Posts: 943/987
Since: 07-09-11
Posted by ray
Pshhhhhh
use the second link

Second link for YOU will most likely not be the same for him. And probably me too
Posted on 07-18-12, 06:58 pm
Roy Koopa


Karma: 3901
Posts: 1782/2722
Since: 06-26-11
Hmm.... it worked for other people
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 07-18-12, 07:00 pm
Banned for being a complete idiot.

Karma: 499
Posts: 944/987
Since: 07-09-11
Well Google personalizes your results based on your previous search history, your location, and many many other factors. So the chance of the second link being the same for everybody is low.
Posted on 07-18-12, 07:01 pm
Roy Koopa


Karma: 3901
Posts: 1783/2722
Since: 06-26-11
Yeah okay Then have to look himself [/offtopic]
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 07-22-12, 08:49 pm


Karma: 3667
Posts: 1337/2112
Since: 06-28-11
Grassy Mountain RC1.0


Please don't tell me all the bugs in this track. It is the very first beta of it and I will make it much better in future.
Pages: « 123456789 »