Pages: « 565758596061
Posted on 06-12-22, 01:17 pm


Karma: 1
Posts: 1/1
Since: 06-22-19
I need to change my profile name but I can't find the option. Can someone help me?
Posted on 06-12-22, 05:28 pm
Secret Locker

Karma: 81
Posts: 5/14
Since: 04-01-18
oh wait they just change when i open the file in nsmbe nvm (nanomachines vs machines)
Posted on 06-12-22, 08:10 pm
Buzzy Beetle


Karma: 930
Posts: 370/395
Since: 11-20-15
Posted by PhoMaxPipe
I need to change my profile name but I can't find the option. Can someone help me?


You'll need to ask an admin (i.e. RicBent) to change your nickname.
_________________________
Posted on 08-01-22, 04:54 pm


Karma: 7
Posts: 3/7
Since: 01-07-22
I am not sure if this is the right place to ask but all of a sudden, my hack isnt loading. When I enter the first level, it just doesnt load. The entrances are connected well (I know that because it worked before with all the entrances that I put till now) I am making a remix of Super Mario Endless Earth mostly for my entertainment, I dont think ill post it due to me being a beginner and also copyright reasons probably. If you know anything about how that game works, please help!
Posted on 08-01-22, 05:03 pm
Snifit
Goomba's run the world...

Karma: 332
Posts: 106/279
Since: 08-27-20
Posted by Bobcat
I am not sure if this is the right place to ask but all of a sudden, my hack isnt loading. When I enter the first level, it just doesnt load. The entrances are connected well (I know that because it worked before with all the entrances that I put till now) I am making a remix of Super Mario Endless Earth mostly for my entertainment, I dont think ill post it due to me being a beginner and also copyright reasons probably. If you know anything about how that game works, please help!

Did you change the start entrance? Also if you are using desmume the hack doesn't load the first level if you turned on speedups.
recommend using melon ds for endless earth
_________________________

Current Hack Progress
World 1 - Complete
World 2 - W2 Castle
World 3 -
World 4 -
World 5 -
World 6 -
World 7 -
World 8 -

Game's Channel:
https://www.youtube.com/channel/UCqA5CgsW-CTfD56DCa2kvYw/channels
Posted on 11-26-22, 04:52 pm (rev. 2 by SonateR12 on 12-03-22, 11:58 am)


Karma: 11
Posts: 1/1
Since: 08-28-22
Does anybody know, where descriptions to minigames are? Not in ARM9, not in .narc files in ARCHIVE folder. I couldn't find anything about it on the web. So, what's the deal?
Pardon for my bad English, it's not my native language
EDIT: it's in ARM9, compressed like in SM64DS
Posted on 01-04-23, 11:58 am


Karma: 1
Posts: 1/1
Since: 01-04-23
Does anyone know how to make sseq songs ?
Posted on 01-04-23, 07:00 pm
Panser
I like goombas.

Karma: 401
Posts: 24/335
Since: 11-07-22
Posted by WarioWarrior
Does anyone know how to make sseq songs ?


Well either make a midi, or take an already made midi file and replace the instruments with their corresponding ones in the original sseq file, then import it using Nitro Studio



This text is centered!



I'm working on a rom hack with Digital Cheese, Rph, Mr. Ztardust and RetroAleXD. Go
here to download the work in progress patch, or go
here to contribute.




Cool website
Posted on 03-05-23, 06:59 pm (rev. 1 by General_blob66 on 03-05-23, 07:00 pm)


Karma: 1
Posts: 1/1
Since: 03-05-23
is there someone who is willing to make custom world maps for me, because honestly i am scared to do it myself and mess up. i do have requests for which themes, but i will let you do anything with the map within the themes. level/path locations don't have to change and it doesn't matter if there is animation or not, as long as some of the maps have different models and arent just texture changes.
Posted on 04-01-23, 02:03 pm


Karma: 1
Posts: 1/1
Since: 04-01-23
Hi guys! I'm new here, I only wanted to mod my game to be able to save anywhere anytime since I'm a very casual gamer, and I can't for the life of me figure out how to use and edit overlays. If necessary, my rom is PAL/Europe.
Hope somebody can help, thanks in advance!
Posted on 04-03-23, 12:33 pm
Porcupo
I do things sometimes

Karma: 831
Posts: 256/322
Since: 08-07-17
i presume youre trying to do the thing from here, right? as it says, you need a version of nsmbe that can decompress overlays (the post suggests r356, but id recommend this one) and a hex editor.
Posted on 05-17-23, 12:37 pm (rev. 1 by iLikeTerrain on 05-17-23, 06:38 pm)
Newcomer


Karma: 4
Posts: 1/6
Since: 05-07-23
Is there a thing for castles that force you to go from one area and not the other? (for example, 2-castle goes from area 2 to area 3, not area 1 to area 3)

The way I currently have (from area 1 to area 3) doesn't work, as I am left with a black screen (already checked my entrances and views, so I don't think it could be anything else)

edit:
The answer seems to be no, but I don't know why it never worked.
Ended up just importing the same level area and changing it again.

Posted on 05-21-23, 11:51 pm
Newcomer


Karma: 4
Posts: 2/6
Since: 05-07-23
Question on changing music:
Is there a known max length a custom song can be? (Could it be 5 minutes, 9 minutes, or even 20 minutes?)
I tried searching around, but I don't think anyone asked that before.
Posted on 06-09-23, 02:22 pm
Snifit
Goomba's run the world...

Karma: 332
Posts: 152/279
Since: 08-27-20
Posted by iLikeTerrain
Question on changing music:
Is there a known max length a custom song can be? (Could it be 5 minutes, 9 minutes, or even 20 minutes?)
I tried searching around, but I don't think anyone asked that before.

Not really, but it may not load or glitch out and stuff, so I don't recommend making a 20-minute-long song. Keep in mind that the DS has limits and isn't the most modern technology.
_________________________

Current Hack Progress
World 1 - Complete
World 2 - W2 Castle
World 3 -
World 4 -
World 5 -
World 6 -
World 7 -
World 8 -

Game's Channel:
https://www.youtube.com/channel/UCqA5CgsW-CTfD56DCa2kvYw/channels
Posted on 10-14-23, 12:21 pm


Karma: 5
Posts: 4/5
Since: 09-04-23
I wanna add a tileset to another. But the lz77 compress button is gone according to someone. What do I do to add a tileset into another? I'm worried I might mess up my game
Posted on 02-07-24, 12:59 pm


Karma: 6
Posts: 1/1
Since: 02-07-24
I am new the the NSMBU AND MARIO WONDER rom hack community and was wondering if with the mig switch releasing if we will be able to play rom hacks on native unmodded hardware, Just wondeing if this will be possible
Posted on 02-07-24, 01:43 pm
Snifit
Don't click here

Karma: 233
Posts: 172/285
Since: 03-12-23
Posted by ProfXGaming
I am new the the NSMBU AND MARIO WONDER rom hack community and was wondering if with the mig switch releasing if we will be able to play rom hacks on native unmodded hardware, Just wondeing if this will be possible


Maybe, if it works like the R4

This forum is for NSMBDS hacking.

I'm making New Mini Super Mario Bros. as member of the Nitro Team (with  crook,  Digital Cheese,  RetroAleXD and  Mr. Ztardust). You can download the patch here or contribute.
Posted on 04-17-24, 11:34 pm


Karma: 1
Posts: 1/1
Since: 04-17-24
Hi , Im new here in the rom hacking community and i wanted to ask since nsmbds is build from super mario 64 ds , is it possible to export the wing cap models , and other character models in nsmbds.
Posted on 04-18-24, 01:56 am
この記号は… 解読できないよ…


Karma: 6075
Posts: 2725/2729
Since: 01-17-13
Posted by Dirbaio
Probably not. SM64 uses a different 3D model format (BMD), that appears to be an earlier version of the format NSMB uses (NSBMD). Not sure to what extent they're compatible/convertible. But even if it's possible, animations and such won't probably match...

Posted by TheKoopaKingdom
I don't know anything about 3D model formats, but I do know one thing: NSBMD stands for Nitro Resource Binary Model, and BMD stands for Binary Model

Posted by Dirbaio
They're different formats, the SM64DS formats seem to be earlier versions of their NitroSystem variants, and they're not compatible.

SM64DS was one of the earliest games released for the NDS. Clearly, Nintendo hadn't even finished developing their libraries by that time

Due to them being incompatible, you cannot hotswap models between both games.

If you wanted to play as Wario, you can download this mod.
Otherwise, you'll have to follow this advanced tutorial to import models in NSMB. Note that if you want to use SM64DS models, you'll have to extract them from that game first or get them from here.

This won't be easy if you're new to ROMhacking, so by all means good luck.
Pages: « 565758596061