Pages: 12345 »
Posted on 10-09-11, 03:32 pm (rev. 13 by ImageBot on 11-21-16, 02:08 am)
Banned for being a complete idiot.

Karma: 494
Posts: 480/987
Since: 07-09-11
There might be more tutorials as time passes on.

The video version is here.

3ds max 6 tile texturing. This may work on NSBMD's.

I've discovered exporting objects from sketchup will not cause the texture to stretch. Apparently, there's a setting somewhere in 3ds max 6 to determine how big each texture size is, and how it's patterend. It's not in the material editor.


Anyways, I was able to get a simple Minecraft overworld to prove that the textures can be repeated, and can have multiple textures: here.
Don't believe the picture? You don't have to when I've provided the source files.

Animated NSBMD Objects:
I finally got them to work! Here are the files.
Replace w1_tree.nsbmd with the nsbmd and w1_tree.nsbca with the nsbca to get it to work.
Posted on 10-09-11, 04:48 pm (rev. 1)
Roy Koopa


Karma: 3871
Posts: 774/2722
Since: 06-26-11
Oh.... I forgot to look in "Maps"...
But still, thank you

EDIT: Hmmm doesnt work... I did all like in your tutorial
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 10-09-11, 09:38 pm
Banned for being a complete idiot.

Karma: 494
Posts: 482/987
Since: 07-09-11
Posted by ray
Oh.... I forgot to look in "Maps"...
But still, thank you

EDIT: Hmmm doesnt work... I did all like in your tutorial

Could be because the texture you chose isn't valid. Happened to me one time.
I had to reduce the image size to 256x256 and then use posturize to change the bit depth to 16.

Then it works.

Use my texture on "Some interesting tools I found..." for an example.
Posted on 10-11-11, 05:35 am
Ninji
Local mod

Karma: 566
Posts: 174/229
Since: 06-30-11
My torrent of 3DS Max 6 has been stuck at 98.5% for two days I want to try this out
Posted on 10-12-11, 01:09 am
Banned for being a complete idiot.

Karma: 494
Posts: 484/987
Since: 07-09-11
Posted by Garmichael
My torrent of 3DS Max 6 has been stuck at 98.5% for two days I want to try this out

Sent you a PM.
Posted on 10-16-11, 06:34 am (rev. 1)


Karma: 3662
Posts: 495/2112
Since: 06-28-11
Posted by ELMario
Posted by Garmichael
My torrent of 3DS Max 6 has been stuck at 98.5% for two days I want to try this out

Sent you a PM.

Honestly, I would not write this in a public thread.
Though I dont know, what the PM is actually about.

EDIT: I got an error when installing 3dsmax 6.

I think I will never be able to make this. The error shows up at the VERY end. Then the installatio rolls back.
Posted on 10-16-11, 09:43 am
Roy Koopa


Karma: 3871
Posts: 823/2722
Since: 06-26-11
I could give you my To***** and then when you down***** it, we can make it together in Teamviewer
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 10-16-11, 11:37 am


Karma: 3662
Posts: 537/2112
Since: 06-28-11
Posted by ray
I could give you my To***** and then when you down***** it, we can make it together in Teamviewer

As you can see, I already downloaded it. But thanks!
I just can't install it.
Posted on 10-16-11, 12:33 pm
Roy Koopa


Karma: 3871
Posts: 824/2722
Since: 06-26-11
I have a instruction... a txt
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 10-19-11, 04:54 pm
Banned for being a complete idiot.

Karma: 494
Posts: 494/987
Since: 07-09-11
Posted by NsmB_PrO
Posted by ELMario
Posted by Garmichael
My torrent of 3DS Max 6 has been stuck at 98.5% for two days I want to try this out

Sent you a PM.

Honestly, I would not write this in a public thread.
Though I dont know, what the PM is actually about.

EDIT: I got an error when installing 3dsmax 6.

I think I will never be able to make this. The error shows up at the VERY end. Then the installatio rolls back.

I can tell you how I got 3ds max 6.
Posted on 10-19-11, 05:09 pm
Roy Koopa


Karma: 3871
Posts: 858/2722
Since: 06-26-11
I gave Lui already my Tor**** file
He can install it now
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 10-24-11, 02:37 pm
Banned for being a complete idiot.

Karma: 494
Posts: 513/987
Since: 07-09-11
Video tutorial is uploaded!

Now I just need to create the tutorial for objects with more than one texture. Then we can texture irregular shaped objects.
Posted on 10-24-11, 02:38 pm


Karma: 3662
Posts: 593/2112
Since: 06-28-11
Posted by ray
I gave Lui already my Tor**** file
He can install it now

Has the same bug. -.-
I will never be able to do this.
Posted on 10-24-11, 02:49 pm
Banned for being a complete idiot.

Karma: 494
Posts: 514/987
Since: 07-09-11
Get VMWare 7.1.4, install Windows on it, and then install 3dsmax6
It will work then.
Or just disable or AV or other software.
Posted on 10-24-11, 04:01 pm


Karma: 3662
Posts: 595/2112
Since: 06-28-11
I turned off my firewall and don't use Anti Virus. I have installed windows, so I don't see a reasen, why I should install a virtual Machine.
Posted on 10-25-11, 03:16 am (rev. 1)
Banned for being a complete idiot.

Karma: 494
Posts: 515/987
Since: 07-09-11

Virtual machine because then we'll be very sure that there will be nothing to cause the error to show up.


Right now, we're not sure what's causing the problem.


Create a new thread about this if you have to.





Anyways...
</offtopic>

Posted on 11-02-11, 04:24 am
Banned for being a complete idiot.

Karma: 494
Posts: 531/987
Since: 07-09-11
Sorry for double-post.
But just wanted to point out I've updated the top post with some new cool info.
Yay, Sketchup!
Posted on 11-16-11, 04:02 am
Buzzy Beetle
Just watching...

Karma: 478
Posts: 7/386
Since: 07-01-11
is there a way to edit the file w1.nsbmd in 3ds max 6?
I mean, maybe convert it to. max
_________________________
Posted on 11-16-11, 05:26 am
Roy Koopa


Karma: 3871
Posts: 970/2722
Since: 06-26-11
First you have to download this.
Place it in your user folder.(C:\Users\"yourname")
Then extract there the archiv. Now go to NSMB editor and extract the w1.nsbmd to C:\Users\"yourname".
Now open cmd (windows key + R, then type in "cmd" and Press enter) and type now in: "nsbmd w1.nsbmd"
Now a new window opens where you have to choose the renderer. Its also in the rar named Screencap.glr. Choose that. Then a new window opens where you can look at the model. Now press "Scroll Lock" on your keyboard and move the camera a bit. After that you can close it. Now you'll have a "screencap.obj" file. Thats the obj file of w1.nsbmd
BUT IT HAS NO TEXTURES!
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 11-17-11, 04:16 am
Buzzy Beetle
Just watching...

Karma: 478
Posts: 8/386
Since: 07-01-11
Posted by ray
First you have to download this.
Place it in your user folder.(C:\Users\"yourname")
Then extract there the archiv. Now go to NSMB editor and extract the w1.nsbmd to C:\Users\"yourname".
Now open cmd (windows key + R, then type in "cmd" and Press enter) and type now in: "nsbmd w1.nsbmd"
Now a new window opens where you have to choose the renderer. Its also in the rar named Screencap.glr. Choose that. Then a new window opens where you can look at the model. Now press "Scroll Lock" on your keyboard and move the camera a bit. After that you can close it. Now you'll have a "screencap.obj" file. Thats the obj file of w1.nsbmd
BUT IT HAS NO TEXTURES!


i did it but how can i edit the file screencap.obj? what i want to do is edit the w1.nsbmd, but use it like for a model, i don't want to lose for example the cannon or the lines where mario walks. is it possible?
_________________________
Pages: 12345 »