Pages: 1
Posted on 07-28-12, 04:56 pm
Goomba


Karma: -7
Posts: 1/27
Since: 07-28-12
Hi guys, I saw a video on youtube of NSMB DS E3 2005 and have co-op mode in E3.
Can a person get the beta rom and transfer some data from the co-op mode to normal?

http://youtu.be/WT2WAE4JdJ8
Posted on 07-28-12, 05:08 pm
Birdo


Karma: 2541
Posts: 96/2059
Since: 06-26-11
Posted by leo10pe10
Hi guys, I saw a video on youtube of NSMB DS E3 2005 and have co-op mode in E3.
Can a person get the beta rom and transfer some data from the co-op mode to normal?

http://youtu.be/WT2WAE4JdJ8


It depends which version.

With a very old prototype various things could be different and incompatible.

If you have a beta I'll give it a try
_________________________
Will pay unspecified $ for NSMB beta.
Posted on 07-28-12, 05:32 pm
Goomba


Karma: -7
Posts: 2/27
Since: 07-28-12
Sry guy,but i dont find in any place
Posted on 07-28-12, 05:35 pm (rev. 1 by Nadia on 07-28-12, 05:36 pm)
AxewAxew

Karma: 653
Posts: 283/583
Since: 07-02-11
To be plain and simple about this:

This is impossible.
Completely.

Edit: Well actually it's not.
It could be accomplished with A LOT of ASM hacking. But I doubt anyone would be willing to actually do it.
Even if that was done, it'd probably still be extremely buggy.
Posted on 07-28-12, 06:40 pm (rev. 1 by  Arisotura on 07-28-12, 06:42 pm)
☭ coffee and cream


Karma: 9922
Posts: 577/2655
Since: 06-26-11
IIRC Tanks said he managed to put singleplayer 1-1 into a multiplayer level, back then in 2008. It works, but you're limited by the sprites available in multiplayer.

For co-op to work, one would need to make the flagpole sprite work in multiplayer, and check that it works as intended (its code probably only supports singleplayer). That would be the hardest part imo. Then, another thing to do would be make sure that fireballs shot by one player go through the other player. With that done, you would get pretty convincing co-op.

Edit- another thing to take into account is that you'll need two DSes and two flashcarts to test your hacks, which isn't quite convenient. It has already been established that the ROMs have to be the same on the two sides, and download play isn't a possibility because asfadsfasfd signing. And no emulator afaik is able to emulate a working local wifi connection.
_________________________
Kuribo64 - RH-fucking-cafe - Kafuka

zrghij
Posted on 07-28-12, 07:14 pm


Karma: 3667
Posts: 1365/2112
Since: 06-28-11
I think the Flagpole is programmed for Multiplayer. The code is just unused.
There was a co-op in the beta version, wasn't it? Why should they delete the code?
Posted on 07-28-12, 07:18 pm
AxewAxew

Karma: 653
Posts: 284/583
Since: 07-02-11
Posted by Mega-Mario
IIRC Tanks said he managed to put singleplayer 1-1 into a multiplayer level, back then in 2008. It works, but you're limited by the sprites available in multiplayer.

For co-op to work, one would need to make the flagpole sprite work in multiplayer, and check that it works as intended (its code probably only supports singleplayer). That would be the hardest part imo. Then, another thing to do would be make sure that fireballs shot by one player go through the other player. With that done, you would get pretty convincing co-op.

Edit- another thing to take into account is that you'll need two DSes and two flashcarts to test your hacks, which isn't quite convenient. It has already been established that the ROMs have to be the same on the two sides, and download play isn't a possibility because asfadsfasfd signing. And no emulator afaik is able to emulate a working local wifi connection.
About your last sentence... Do you really think download play (even if we could mess with it) would be a possibility for something as large as that?
I highly doubt it.
Posted on 07-28-12, 07:40 pm (rev. 1 by  Dirbaio on 07-28-12, 07:41 pm)
Super Mario
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Karma: 8979
Posts: 2039/4433
Since: 06-08-11
 Freeze: I don't think the flagpole works well with multiplayer, given that it fails epicly with the Mario clone thing. Also the beta videos never show the flagpole, so they probably never implemented it.

Nadia: You're right. If coop was possible it wouldn't be possible with Download Play. Everything that's downloaded with DLP needs to fit completely in the DS's RAM which is just 4MB. And there has to be also free space in RAM for the game itself to run. So nope.

Unless everytime a level is played, the needed data for that level only is downloaded. MKDS does that. And it's pretty annoying, at every course you're stuck at "LOADING..." for some time
Posted on 07-28-12, 07:58 pm
Flurry


Karma: 487
Posts: 125/254
Since: 10-14-11
would be cool though. Having 100 coins give a life and actually adding time to Multiplayer would be pretty hard to do. if only a beta rom was leaked online i say that would make things easier
Posted on 07-28-12, 07:59 pm
Super Mario
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Karma: 8979
Posts: 2040/4433
Since: 06-08-11
Nah, a leaked beta rom wouldn't make things easier at all
It's just ASM code. ASM code can't be copied from one rom to another that easily. So a beta rom would be useless.
Posted on 07-28-12, 08:01 pm
Flurry


Karma: 487
Posts: 126/254
Since: 10-14-11
Posted by Dirbaio
Nah, a leaked beta rom wouldn't make things easier at all
It's just ASM code. ASM code can't be copied from one rom to another that easily. So a beta rom would be useless.


but if it had basic working multiplayer could a hacker just not start coding from there?
Posted on 07-28-12, 08:02 pm
Super Mario
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Karma: 8979
Posts: 2041/4433
Since: 06-08-11
Yea but it'd still be ... a beta rom.
It won't have all the features the final game has, and we'd have to adapt NSMB Editor to work with it over again. Not cool
Posted on 07-28-12, 08:02 pm
Roy Koopa


Karma: 3901
Posts: 1843/2722
Since: 06-26-11
Stop dramin. There is no beta Rom, there won't be a beta rom and we won't have multiplayer. Just wait for NSMb2 hacking. There IS multiplayer

_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 07-28-12, 08:05 pm (rev. 1 by  NWPlayer123 on 07-28-12, 08:09 pm)
Micro-Goomba


Karma: 39
Posts: 10/18
Since: 07-02-12
Hacking? *cough*http://pokestation.net/db/images/3ds.jpg*cough*
_________________________
Posted on 07-28-12, 08:06 pm
Roy Koopa


Karma: 3901
Posts: 1844/2722
Since: 06-26-11
Old
I already saw that a while ago. But we cant make much more
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 07-28-12, 08:53 pm
☭ coffee and cream


Karma: 9922
Posts: 578/2655
Since: 06-26-11
The 3DS seems to have a strong security layer, so perhaps homebrew/romhacks will only run with complex hardware hacks or on emulators. Or perhaps not run at all. Making an emulator would still require cracking ROM encryption to be able to analyze the games' code. And on the other hand, if Crown3DS gets real, piracy will run rampant. Lame, Nintendo.

And I bet the WiiU will have an equally strong security layer. The times of Letterbomb and other easy software exploits is gone. And that might be the end of ROM hacking as well.

So for now we should enjoy hacking NSMB while it lasts.
_________________________
Kuribo64 - RH-fucking-cafe - Kafuka

zrghij
Posted on 08-07-12, 01:21 am


Karma: -30
Posts: 1/1
Since: 08-07-12
Hey guys. can anyone hack into nintendo's hq data? and find a beta rom?
Posted on 08-07-12, 01:22 am
Cheep-cheep


Karma: 21
Posts: 25/182
Since: 07-02-12
Lolololol No
_________________________
Community Remix Stuff:

World 3-C: 99% Complete (Released)

World 4-Tower: Not started yet
Posted on 08-07-12, 01:29 am
Super Mario
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Karma: 8979
Posts: 2108/4433
Since: 06-08-11
Oh no not this thread again.
Pages: 1