Pages: 1
Posted on 09-09-16, 12:12 pm
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 92/328
Since: 08-20-16
I edited a MvL level and i wanna try if it works but i tried opening 2 instances of DeSmuMe, both on NSMB (same ROM), and went into the multiplayer menus but it never seems to connect
rip signature
Posted on 09-09-16, 12:18 pm
Fuzzy
Will never finish a hack

Karma: 1843
Posts: 294/778
Since: 03-25-16
Local multiplayer hasn't been looked into enough to actually work properly.

Actually, I read somewhere that there was a version of desmume that supported it, but it got taken down by Nintendo. You can look into it if you want, but it'd probably be easier to just use a flashcart.
_________________________
hey look, I did a thing
Posted on 09-09-16, 12:20 pm
Roy Koopa
The guy who does things.

Karma: 12724
Posts: 2213/2796
Since: 07-01-11
Yeah, it's not gonna happen. You'll need to test MvsL on a real DS.
New Super Mario Bros.: Clone Tag Team 1+2 / New Super Mario Advance + Take 2 / Super Mario: Endless Earth
My two greatest assets have been mental stability and being, like, really smart.
Posted on 09-09-16, 12:22 pm (rev. 2 by  MarioKart7z on 09-09-16, 12:38 pm)
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 93/328
Since: 08-20-16
Posted by MarioFanatic64
Yeah, it's not gonna happen. You'll need to test MvsL on a real DS.

Unfortunately my R4i 3DS has... umm stopped working? or maybe it's just that the firmware is very outdated
And plus, the last time i tried multiplayer on the R4i, it started desyncing almost immediately...

EDIT: Yep. My flashcart is broken. A screen just pops up saying that an error has occurred. RIP.
rip signature
Posted on 09-09-16, 12:42 pm
Birdo


Karma: 2754
Posts: 1856/2091
Since: 06-26-11
Try reformating the SD card and putting the proper files on it. Obviously do a backup of its current state first.
Posted on 09-09-16, 01:11 pm
Roy Koopa
The guy who does things.

Karma: 12724
Posts: 2214/2796
Since: 07-01-11
I have an R4i 3DS, and I also get an error message, but I turn my DS's internal clock back a few years and it's fixed.
New Super Mario Bros.: Clone Tag Team 1+2 / New Super Mario Advance + Take 2 / Super Mario: Endless Earth
My two greatest assets have been mental stability and being, like, really smart.
Posted on 09-09-16, 02:45 pm
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 94/328
Since: 08-20-16
Posted by MarioFanatic64
I have an R4i 3DS, and I also get an error message, but I turn my DS's internal clock back a few years and it's fixed.

No it just says "An error has occurred. Read the 3DS manual for more information. Hold the POWER button to turn off the console."
Note the "3DS manual" part. Which means this error is thrown by the 3DS, not by the cart. The R4i doesn't even start up at all
rip signature
Posted on 09-09-16, 02:48 pm


Karma: 1430
Posts: 306/355
Since: 05-26-15
I don't think so.

Maybe your flashcart is just old, and Nintendo blocked it with an update. :^

I also had the same problem on DSi.
Posted on 09-09-16, 02:50 pm
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 96/328
Since: 08-20-16
Posted by Sherry
I don't think so.

Maybe your flashcart is just old, and Nintendo blocked it with an update. :^

I also had the same problem on DSi.

Well yes i do have a regular R4i 3DS and not an R4i 3DS + RTS
rip signature
Posted on 09-09-16, 07:39 pm
Fuzzy
That MvL Hacker

Karma: 1601
Posts: 80/794
Since: 04-11-15
Hey if you pm me a patch for the rom I could test for you
_________________________
Here's my MvL Hacking thread

Consider joining the NSMB DS Hacking Discord Server!

#HakingNoMore
Posted on 09-09-16, 09:38 pm (rev. 2 by  Hiccup on 09-09-16, 09:41 pm)
Birdo


Karma: 2754
Posts: 1863/2091
Since: 06-26-11
Posted by MarioKart7z
Posted by MarioFanatic64
I have an R4i 3DS, and I also get an error message, but I turn my DS's internal clock back a few years and it's fixed.

No it just says "An error has occurred. Read the 3DS manual for more information. Hold the POWER button to turn off the console."
Note the "3DS manual" part. Which means this error is thrown by the 3DS, not by the cart. The R4i doesn't even start up at all

Did you update the 3DS to the latest version? If so, you'll need to downgrade TWL_FIRM (or install a custom firmware - but that is a big pain). Downgrading TWL_FIRM can be done on any version with the homebrew "FBI", and is harmless if you follow the instructions. Read, understand and follow every element of this post (except the bit where it suggests you use something other than FBI):
http://www.3dsiso.com/3ds-tips-and-tutorials/266619-proper-ds-cart-enable-rf-complete-flash-card-time-warp.html
If the latest version of FBI doesn't work, go back version by version (off the github releases page) till you find one that does.
it is much easier than it sounds. ask me (or google it) if you don't understand anything

also, if you haven't already - try the clock thing
Posted on 09-10-16, 06:05 am
Panser
I AM DERP INCARNATE

Karma: 503
Posts: 97/328
Since: 08-20-16
Posted by Hiccup
Posted by MarioKart7z
Posted by MarioFanatic64
I have an R4i 3DS, and I also get an error message, but I turn my DS's internal clock back a few years and it's fixed.

No it just says "An error has occurred. Read the 3DS manual for more information. Hold the POWER button to turn off the console."
Note the "3DS manual" part. Which means this error is thrown by the 3DS, not by the cart. The R4i doesn't even start up at all

Did you update the 3DS to the latest version? If so, you'll need to downgrade TWL_FIRM (or install a custom firmware - but that is a big pain). Downgrading TWL_FIRM can be done on any version with the homebrew "FBI", and is harmless if you follow the instructions. Read, understand and follow every element of this post (except the bit where it suggests you use something other than FBI):
http://www.3dsiso.com/3ds-tips-and-tutorials/266619-proper-ds-cart-enable-rf-complete-flash-card-time-warp.html
If the latest version of FBI doesn't work, go back version by version (off the github releases page) till you find one that does.
it is much easier than it sounds. ask me (or google it) if you don't understand anything

also, if you haven't already - try the clock thing

Ugh...
If it was the firmware, then AT LEAST the cart would've started up and thrown a firmware error (i know because it happened to me a long time ago), but no, the cart doesn't start up, i just get the 3DS error as if i took out the cartridge before it fully loaded
rip signature
Posted on 09-10-16, 06:25 am
Fuzzy
Will never finish a hack

Karma: 1843
Posts: 296/778
Since: 03-25-16
This is the same thing that happened to me. Your cart is likely blocked on the latest 3DS firware. Also, thanks hiccup, didn't know that was a thing, will try it
_________________________
hey look, I did a thing
Posted on 09-10-16, 11:23 am
Birdo


Karma: 2754
Posts: 1864/2091
Since: 06-26-11
Posted by MarioKart7z
Ugh...
If it was the firmware, then AT LEAST the cart would've started up and thrown a firmware error (i know because it happened to me a long time ago), but no, the cart doesn't start up, i just get the 3DS error as if i took out the cartridge before it fully loaded

No. I'm talking about one of the 3DS's firmwares. The 3DS blocks the flashcart from loading, by displaying that screen instead of loading the flashcart.
Posted on 09-10-16, 12:03 pm (rev. 1 by  Arisotura on 09-10-16, 12:04 pm)
☭ coffee and cream


Karma: 10415
Posts: 2058/2768
Since: 06-26-11
Posted by cros107
Actually, I read somewhere that there was a version of desmume that supported it, but it got taken down by Nintendo.

bullshit.

the closest thing would be Nintendo blocking desmume from WFC and that was quite a while ago.


anyway yeah, you'll need two DS's. desmume can't get far enough with local multiplayer. closest I ever got (I was the one working on it) was Luigi seeing Mario and trying to connect, but they fail to do so.

this kind of shit didn't help, either.
_________________________
Kuribo64 - RH-fucking-cafe - Kafuka

zrghij
Posted on 09-10-16, 12:06 pm (rev. 1 by  Hiccup on 09-10-16, 12:06 pm)
Birdo


Karma: 2754
Posts: 1865/2091
Since: 06-26-11
There is/was a working unofficial build(s) of desmume that had online multiplayer, but never any with local multiplayer.
Posted on 09-10-16, 07:12 pm (rev. 1 by  cros107 on 09-10-16, 07:27 pm)
Fuzzy
Will never finish a hack

Karma: 1843
Posts: 300/778
Since: 03-25-16
Posted by StapleButter
the closest thing would be Nintendo blocking desmume from WFC and that was quite a while ago.


Yep, that's what I was thinking of.

Edit: Didn't read hiccup's post. I was more likely thinking of this.

Posted by Hiccup
There is/was a working unofficial build(s) of desmume that had online multiplayer, but never any with local multiplayer.

_________________________
hey look, I did a thing
Posted on 09-11-16, 12:07 pm
☭ coffee and cream


Karma: 10415
Posts: 2061/2768
Since: 06-26-11
anyway, to summarize things and clear up misunderstandings:

* desmume never supported local multiplayer enough to play a game. (or some nerd got it working without me knowing)
* desmume supports online wifi via an emulated access point. it works in homebrew.
* desmume supported WFC with imperfect stability. Nintendo blocked it from their servers.
* desmume then intentionally blocked WFC because zeromus freaked out.
* there have never been any legal action against desmume, be it from Nintendo or anyone else. desmume is well within the law.
_________________________
Kuribo64 - RH-fucking-cafe - Kafuka

zrghij
Pages: 1