Pages: 12 »
Posted on 08-07-16, 03:20 am
Newcomer


Karma: -14
Posts: 1/9
Since: 08-07-16
I want to make each world have only 4 levels so how can i make that?
Posted on 08-07-16, 04:25 am
(Words)

Karma: 603
Posts: 88/212
Since: 01-03-16
You can't.

Unfortunately world map hacking hasn't gotten that far yet, but you're welcome to try anything out.

Making a Super Mario Bros. hack?
_________________________
"I strikingly thought you would know how but it clearly seems you have no knowledge of hacking" - MiiU 2017
Posted on 08-07-16, 06:15 am
Roy Koopa


Karma: 3901
Posts: 2715/2722
Since: 06-26-11
Yes you can, but it is not that easy. If you really want to modify the worldmap, you should check out the worldmap hacking thread in General NSMB hacking. Can't link it right now
_________________________
See a lots of creative DS Hacking here
If you want to support me, you might check out my Patreon Page : )
Posted on 08-07-16, 08:18 am
Lantern Ghost
Will never finish a hack

Karma: 1769
Posts: 183/770
Since: 03-25-16
This has already been answered, but just saying, pretty sure a couple of SMB remakes have already been made.
_________________________
hey look, I did a thing
Posted on 08-07-16, 05:35 pm
Newcomer


Karma: -14
Posts: 2/9
Since: 08-07-16
Posted by cros107
This has already been answered, but just saying, pretty sure a couple of SMB remakes have already been made.


so, what was the answer?
Posted on 08-07-16, 06:19 pm
Fuzz Ball
under probation

Karma: 3259
Posts: 946/986
Since: 11-29-11
Posted by mariogalaxy3
Posted by cros107
This has already been answered, but just saying, pretty sure a couple of SMB remakes have already been made.


so, what was the answer?


cough Search function cough
Posted on 08-07-16, 07:51 pm
Newcomer


Karma: -14
Posts: 3/9
Since: 08-07-16
Posted by KingYoshi
Posted by mariogalaxy3
Posted by cros107
This has already been answered, but just saying, pretty sure a couple of SMB remakes have already been made.


so, what was the answer?


cough Search function cough


could you explain that to me with more details?
Posted on 08-07-16, 08:02 pm (rev. 1 by  Sierra on 08-07-16, 08:02 pm)


Karma: 268
Posts: 20/47
Since: 07-20-16
Posted on 08-07-16, 10:36 pm
Newcomer


Karma: -14
Posts: 4/9
Since: 08-07-16
Posted by Starslayer


sorry if now im being stupid but what do i exactly have to search?
Posted on 08-07-16, 10:53 pm


Karma: 268
Posts: 22/47
Since: 07-20-16
Posted by cros107
"SMB remakes"


That, it was made pretty obvious, but next time please try asking questions in the questions thread
Posted on 08-07-16, 10:59 pm (rev. 1 by  mariogalaxy3 on 08-07-16, 11:36 pm)
Newcomer


Karma: -14
Posts: 5/9
Since: 08-07-16
Posted by Starslayer
Posted by cros107
"SMB remakes"


That, it was made pretty obvious, but next time please try asking questions in the questions thread


my question isnt still answered... can someone just tell me the steps to make each world have only 4 levels like i said before?
Posted on 08-08-16, 11:25 am
Lantern Ghost
Will never finish a hack

Karma: 1769
Posts: 185/770
Since: 03-25-16
People already answered it. It's impossible (at least for you) at the moment. Some ASM hacks and editing of the overworld 3d model might be able to hide the levels and warp you to the next world though.
_________________________
hey look, I did a thing
Posted on 08-08-16, 02:31 pm


Karma: 1390
Posts: 288/355
Since: 05-26-15
I'm not completly sure, but it's possible (maybe RicBent knows more things about that, since he made the editor):
make a new world's path animation which contains 4 path, which every "end" has a "node", the last note should be te original world's castle node.

That should work.
Posted on 08-08-16, 11:47 pm
Newcomer


Karma: -14
Posts: 8/9
Since: 08-07-16
Posted by Sherry
I'm not completly sure, but it's possible (maybe RicBent knows more things about that, since he made the editor):
make a new world's path animation which contains 4 path, which every "end" has a "node", the last note should be te original world's castle node.

That should work.


uhhhhh. what?..
Posted on 08-09-16, 02:26 am
Lantern Ghost
Will never finish a hack

Karma: 1769
Posts: 187/770
Since: 03-25-16
SEARCH TOOL IS A THING. SEARCH.
_________________________
hey look, I did a thing
Posted on 08-09-16, 06:03 am
Once upon a time there was a tiger.

Karma: 4711
Posts: 1939/2577
Since: 01-17-13
Would removing the nodes and paths be 'impossible' with the current editors?


Also, when you say 4 levels per world, it obviously hints you're going to make a Super Mario Bros. remake or something of the like.

SMB has already been remade many many times, even into NSMB. I'd advise you not to make one more, it's a waste of time and effort.
Posted on 08-09-16, 07:23 am
Lantern Ghost
Will never finish a hack

Karma: 1769
Posts: 188/770
Since: 03-25-16
SMB remake? This is clearly a lost levels remake, Thierry. Don't be stupid.
_________________________
hey look, I did a thing
Posted on 08-09-16, 03:19 pm
Banned for being a complete retard.

Karma: 74
Posts: 87/140
Since: 02-25-16
If you don't worry exactly with the world map but just make Mario walks 4 levels and than jump to another World, you can make a workaround with the editor.

In my experiments, I insert a Warp-Cannon at the end of the fourth level of each World, pointing to next World.

You can make an arena using boss music with a lot of enemies, a zone, and a IF sprite. It's not exactly a World Map edition, but is a funny workaround.

Hey Pinet, if you are following me (as usual) do something useful and please make to us a tutorial!
Posted on 08-09-16, 03:47 pm
(Words)

Karma: 603
Posts: 91/212
Since: 01-03-16
Posted by Luluca
(...)Hey Pinet, if you are following me (as usual) do something useful and please make to us a tutorial!

I'll admit it, I laughed.

Anyways, even though somehow you missed the point of using the search function, I'm just going to go a head and drop off this and this to make it easier. Good luck.
_________________________
"I strikingly thought you would know how but it clearly seems you have no knowledge of hacking" - MiiU 2017
Posted on 08-09-16, 05:11 pm
Newcomer


Karma: -14
Posts: 9/9
Since: 08-07-16
Posted by Thierry
Would removing the nodes and paths be 'impossible' with the current editors?


Also, when you say 4 levels per world, it obviously hints you're going to make a Super Mario Bros. remake or something of the like.

SMB has already been remade many many times, even into NSMB. I'd advise you not to make one more, it's a waste of time and effort.


im just gonna do that remake for fun, not like im gonna post it here
Pages: 12 »